Cykelture

tirsdag den 21. december 2010

Torsk med Grøntsager

Tag en moderne bradepande med Tefal i bunden. Hæld en sjat solsikkeolie i og smør det ud. Læg frosne torske stykker ud. Dryp lidt citronsaft over torsken og evt. en skvis salt. Læg revne gulerødder i den ene ende, herefter snittede porer i skiver, vinkel ca 30 grader, afslut med snittede hvidkål og/eller rødkål.

Stænk lidt hvidvin over det altsammen, gerne en fra Alsace eks. en tør Riesling og evt. lidt fiskebouillion alt efter smag.

Smid så det hele ind i ovnen ved ca. 200 grader og ikke mere i ca. 20 minutter. Luk ovnlågen og lad retten passe sig selv imens du nyder et lille glas Riesling og løser en Soduko eller kryds og tværs. Server evt. retten med et par lækre kartofler fra Vildmosen og en lille klat Lurpak smør af den gamle gode model pakket ind i alufolie og lidt persille. Nyd endnu et lille glas Riesling til denne velsmagende og supersunde ret og et glas dejligt koldt vand med en isterning i hjertefacon da fisk jo er godt for hjertet og kærligheden.


Billedet er hentet på Google, beklager manglen på Torsk og Hvidkål
                                                                    


Torsk kan udskiftes med laks og eks sej.

Og så ér der kun tilbage at ønske dig en god appetit. Skål.

Vh Knud

1 kommentar:

  1. Godaften Knud
    Jeg kan næsten mærke at du tilbereder maden med omhu og respekt for råvarerne som jo er meget enkle men tilberedt til en velsmagende og yderst nærende ret.......jeg tror du indeholder rigtig meget godt for andre..... jeg gætter lør og søndags kryds kan blive ganske opslugt.Er netop færdig
    Knus kis

    SvarSlet