Cykelture

torsdag den 3. februar 2011

Dagens tanke 34

Farverne blænder øjet.
Tonerne døver øret.
Smagsstofferne fordærver gaflen.
Væddeløb og jagt gør sindet vildt.
Kostbarheder leder et menneske på vildspor.

Derfor ledes den vise af sindet, ikke af synet.
Han slipper dette og fastholder hint.

3 kommentarer:

  1. Godaften Knud

    Jeg er med på det meste i dagens tanke.
    Tonerne døver øret?
    Er det når nogen får os til at tro på det sagte
    altså når vi har hørt det mange gange nok til at tro på det? Vi kan jo osse vende det døve øre til og undlade at handle?
    Det er altså interessante tanker du skriver.

    Godnat
    Knus kis

    SvarSlet
  2. Hej Knud

    Ang ovenstående tanker.
    Er jeg helt på vildspor?
    Musik/støj gir`jo tinitus/døvhed
    Min mand har det.

    Undskyld at jeg blandede mig i din rygning Knud.
    Det har jeg ikke ret til.
    Det var mit indre billed af dig der kom frem.
    Høj sund og veltrænet mand...smiler

    God weekend til dig;-)

    Knus kis

    SvarSlet
  3. Hej Kis

    Du må meget gerne blande dig i min rygning al det du lyster. Det er fint du lige minder mig om det, jeg skal jo ha et barnebarn og Anne Maj vil under ingen omstændigheder tillade mig at jeg ryger i nærheden af hendes barn, og da jeg jo gerne vil være ofte sammen med barnet ja så skal jeg simpelthen ha skåret ned på smøgerne. Men du har helt ret i at jeg er høj, og vil jeg sige nogenlunde sund smiler og efterhånden er jeg ved at være veltrænet.

    Dagens Tanke er skrevet af din ven Lao Tse og er en taoistisk tankegang. Jeg har også selv lidt svært ved at finde hoved og hale i tanken. Så nu skriver jeg noget som blot er mine tanker om dagens tanke. Jeg tror at det tanken forsøger at gøre os opmærksom på at de indtryk vi får fra vores sanser let kan vildlede os og danne vildledte tanker. Nu prøver jeg jo at meditere og har gjort det i en del år efterhånden. Og hvis jeg skal være helt ærlig så har jeg det allerbedst når jeg mediterer. Det er så dejligt befriende bare at gi slip på tankerne at tænke de forsvinder og så sker det faktisk i et split sekund at jeg ikke tænker en tanke. Sindet er da i det korte sekund helt tomt og da er det det sker at jeg oplever det her vidunderlige lys som jeg simpelthen desværre ikke Kan beskrive da jeg ikke kender ordene der er beskrivende. Men lyset minder meget om det jeg oplevede da jeg blev opereret i hjertet. Da jeg oplevede lyset vidste jeg at operationen ville forløbe godt og at jeg var i trygge hænder. Det gjorde jo meget ondt og jeg kan huske at jeg kom til at le.

    Men ovenstående er mine tanker om dagens tanke. Et er jeg sikker på. Jeg tror vi skal forsøge at leve livet enkelt. Spise sundt, motionere lidt hver dag, meditere og bede en bøn. Leve et liv efter de fire skatte, være ydmyg, gavmild, søge viden og visse medfølelse.

    Kan du og dem du holder også ha en dejlig weekend.

    Knus Knud

    SvarSlet