Cykelture

søndag den 13. marts 2011

Meditation

Meditation er mange ting og mange “Skoler” har mange sæt regler for meditation. Sådan
går det tit, når nogen gerne vil sætte deres navn, på noget alle har brug for. Sjovt nok er meditation en metode at bringe dig i en normal tilstand af ro.

Men uden regler og dogmer, så her får du, en simpel opskrift på meditation.
Sæt dig i en behagelig stol og luk øjnene, sid ret op og ned. Tag nogle dybe vejrtrækninger, vær opmærksom på at trække vejret ind og ånde ud. Koncentrér dig om din vejrtrækning. Afvis alle tanker ved at have fokus på vejrtrækningen. Træk vejret gennem næsen, og begynd langsomt at trække vejret dybere. Nu mediterer du! Meditér mindst én gang om dagen i 20-25 minutter, helst om morgenen, når der er mest ro i huset – og i dit hoved.

Formålet med meditation er at få hjernen bragt i alfa tilstand. Når du er vågen og aktiv, vil dine hjernesvingninger ligge på 13-25 i sekundet. Det kaldes betatilstand. Når du sover, falder svingningerne til mellem 4 og 7 i sekundet kaldet teta tilstand. I alfa tilstand ligger svingningerne mellem 8 og 12 pr. sekund. Alfa tilstanden oplever du, når du er lige ved at falde i søvn, lige før du vågner, når du slapper af, eller når du mediterer.

Når du bliver mere trænet i at tømme dit sind for tanker, er det muligt at gå langsomt i naturen og blot være opmærksom på naturen omkring dig, uden ord og tanker. Ligeledes kan det gøres ved arbejde der ikke kræver nogen form for koncentration. Det er rive blade sammen i haven, det at skrælle kartofler….


4 kommentarer:

  1. Hej Knud

    Det er lige det jeg har lyst til...
    At kunne meditere mens jeg går.
    Så det vil jeg se om jeg kan.
    Du mediterer vel stadig hver aften.

    Knus kis

    SvarSlet
  2. Hej Kis

    Jeg mediterer til træning nu.

    Knus Knud

    SvarSlet
  3. Hej Knud
    Til træning hvordan mens du træner?

    Knus kis

    SvarSlet
  4. Jeg sidder på en bænk og udfører den første meditationsøvelse jeg lagde ind. Den hvor du sidder i rette vinkler. Trækker vejret dybt ind gennem næsen, spænder op i maven og bækkenbunden, og puster langsomt ud gennem munden. Derved træner du den indre lidt skrå mavemuskel, øger iltoptagelsen i blodet træner bækkenbunden. Samtidig med får du udrenset sindet ved den dybe udpustning.

    Knus Knud

    SvarSlet