Cykelture

mandag den 10. januar 2011

Dagens tanke 10

Gud og engle, jeg overgiver nu min drøm, som er______(udfyld den tomme linie). I ved at dette ønske virkelig betyder meget for mig, og at jeg brænder for, at det eller noget endnu bedre manifesterer sig i mit liv lige nu. Tak, fordi i vejleder mig så klart og hjælper mig med at få min drøm til at gå i opfyldelse lige nu.

2 kommentarer:

  1. Hej Knud!

    Folkevett betyder: Sund fornuft.

    Giv ditt barn kærlighed,
    og endnu mere kærlighed,
    så kommer den sunde fornuft
    af sig selv.

    Noe sånt blir det på dansk, tror jeg:)
    Knus Torunn:)

    SvarSlet
  2. Ok så er jeg med. Tak for hjælpen Torunn.

    Helt enig i digtets budskab. Men der er også en lidt anden vinkel, tror jeg.

    Jeg er far til to voksne piger, den ældste Anne Maj, hvor Maj er det norske Mai, ja jeg har jo jobbet i Dit vidunderlige land som ung, er 24 og den yngste Freja er lige blevet atten. Det er to helt vidunderlige piger, meget kærlige, ærlige, sjove og smilende. Og så er de lynende intelligente. Nå men da jeg skulle være far kendte jeg en mand der hed Finn. Han var vel midt i halvtreserne og det skete vi snakkede om det at skulle være far. Jeg naturligt nok lidt usikker på min ny rolle. Men Finn sagde. Lad vær med at opdrage på børnene. Og jeg forstod ikke helt hvad han mente. Og Finn sagde da:" Børn er født kærlige, ærlige, moralske, og lynende intelligente. Så det er meget nemt at være far. Alt hvad du skal er at lægge mærke til børnenes øjne og deres mund. På den måde kan du aflæse deres mood. Gør deres barndom til et eventyr. Start hver dag med at synge en vise for børnene. fortæl dernæst et lille eventyr. Gør det sammen nå børnene skal sove. Og det lige fra deres første dag på jorden. Vis dem verden, vis dem blomsterne, vis dem træerne, svøm med dem, kravl med dem, gå med dem, leg med dem, lyt til børnene. Det er dig der kan lære af dine børn. Vær stolt over at de har valgt dig som far."

    Jeg tror ikke at jeg helt forstod hvad Finn mente. Men jeg forsøgte at efterleve det, da jeg kunne se at Finns børn var dejlige.

    Nu skal jeg snart være morfar. Jeg kan mærke at jeg er meget stolt og jeg glæder mig bare afsindig meget, til igen at skulle fortælle eventyr, synge, kravle, gå, lege, tale om blomster og træer, at skulle vise barnet verden. Jeg er bare så glad. Nu skal jeg endnu engang til at lære lidt om livet af et vidunderligt barn.

    Knus Knud

    SvarSlet